Kinesiologie

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een methode waarbij de kinesioloog door middel van specifieke manuele spiertesten in combinatie met het stellen van vragen aan het onbewuste geheugen van de cliënt, antwoorden kan vinden over de oorzaak en aanpak van klachten.

 

Hoe werkt de kinesioloog?

De kinesioloog kan zijn cliënt via de spiertesten inzicht geven in de oorzaak van zijn klachten. De testen vormen de puzzelstukjes die uiteindelijk met elkaar een beeld vormen van het hoe en waarom van de klacht. Er worden relaties gelegd met stress uit het heden, maar ook uit het verleden omdat het lichaam negatieve ervaringen lang kan vasthouden. Als het plaatje zo compleet als mogelijk is, test de kinesioloog, wederom door middel van spiertesten, uit wat de beste manier is om de cliënt weer in balans te brengen en hoe zijn zelfgenezend vermogen het beste kan worden gestimuleerd. Want de eerste stap op weg naar genezing is inzicht in de oorzaak van de klachten.

 

Voor wie is kinesiologie geschikt?

Kinesiologie is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijke onbalans. Een herstelde balans maakt dat iemand zich al beter voelt ook al is hij medisch gezien nog ziek. Iemand met suikerziekte kan niet genezen worden door een kinesioloog, maar wel geholpen worden om zich, ondanks zijn ziekte, beter en energieker te voelen. Bij kinderen kunnen door middel van kinesiologie heel goed voedselovergevoeligheden worden opgespoord.

Wanneer kan kinesiologie worden ingezet?

Kinesiologie kan helpend zijn bij:

 • allergieën en intoleranties
 • hypo- en hyperglycaemie
 • vermoeidheid, burnout
 • onbegrepen en/of vage klachten
 • algemene stressproblemen
 • emotionele blokkades
 • dyslexie, dyscalculie en andere leer-concentratie problemen (edu-kinesiologie)
 • gedragsproblemen, bv. ADHD en hyperactiviteit
 • (chronische) pijnklachten
 • whiplash
 • “niet lekker in je vel zitten”
 • traumatische ervaringen
 • angsten, b.v. faalangst
 • opvoedingsproblemen
 • relatieproblemen

Kinesiologie kan preventief gebruikt worden om klachten of het toenemen van klachten te voorkomen.

Allergiebehandeling

Wanneer een lichaam allergisch reageert op iets, betekent dit dat het lichaam geen manier weet om deze, in principe normale stof, in het lichaam te verwerken. Via spiertesten is het mogelijk om op te sporen op welke stoffen het lichaam allergisch reageert. Dit is ook bij hele jonge kinderen en baby’s mogelijk. Vervolgens kunnen we uittesten wat er voor het lichaam gedaan moet worden om te zorgen dat het de allergene stof wel op een normale manier kan verwerken. Veel allergieën zijn op relatief eenvoudige wijze te verhelpen!

 

Edu-kinesiologie

Bij dyslexie ofwel woordblindheid zijn er problemen in de samenwerking van de linker- en rechterhersenhelft en de kleine hersenen functioneren meestal niet optimaal. In mijn praktijk wordt aan zowel de kleine hersenen als aan de samenwerking van beide hersenhelften gewerkt om daarmee het niet kunnen lezen, spellen, rekenen of leren, zowel oorzakelijk als symptomatisch aan te pakken.

Door middel van spiertesten uit de Touch for Health kunnen energieblokkades worden opgespoord bij iedereen die lees/leer-problemen heeft op school of als volwassene. Vanuit de methodes “Zicht op Woordblind”, de Braingym en het Cerebellum protocol kunnen we een keuze maken uit diverse technieken en oefeningen die een verbetering van het lezen en leren tot stand kunnen brengen.

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Yoga Therapie, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Workshops, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Kinderyoga, Workshops, Yoga vakanties, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.