Touch for Health

 

Wat is Touch for Health?

Touch for Health is een methode uit de toegepaste kinesiologie die door middel van spiertesten verstoringen in de energievoorziening van het lichaam opspoort en herstelt.
Ziekte, stress, angst, verdriet, voeding die niet goed wordt verdragen, blessures e.d. kunnen er voor zorgen dat te weinig (of te veel!) energie naar bepaalde organen stroomt. Daardoor ontstaat “onbalans”.

Door deze spiertesten vertelt het lichaam zelf waar een onbalans in de energie aanwezig is en wat het nodig heeft om weer “in balans” te komen.

Stress getest

 

Bij de spiertesten wordt een arm of been van de cliënt in een zodanige uitgangspositie gebracht waardoor één bepaalde spier wordt geïsoleerd. De tester oefent daarop een zachte druk uit om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer de spier deze zachte druk niet kan weerstaan wordt de test ‘zwak’ genoemd en is er sprake van een onbalans. De reden daarvoor kan in allerlei vormen van stress liggen en stress kost energie. Binnen de kinesiologie wordt het begrip stress zeer ruim opgevat en onderverdeeld in 3 groepen:

 

  1. mechanische stress: lichamelijke problemen als gevolg van (sport)blessures, gewrichtsslijtage, orgaanproblemen en dergelijke;
  2. chemische stress: gelegen op het gebied van voeding, zoals allergieën, verkeerd of eenzijdig eten, maar ook het gebruik van medicijnen, milieuvervuiling en elektrosmog;
  3. emotionele stress: de meest bekende vorm, die te maken heeft met problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet en boosheid.

Alles wat we meemaken heeft invloed, denk maar eens aan je eigen boosheid (emotie) wanneer je je schenen stoot aan de rand van je bed (mechanisch), waarna je jezelf vervolgens troost met een koekje bij de koffie (chemie). Of aan het eetgedrag van mensen die vaak in de file staan (niet voor niets verkopen ze bij tankstations zoveel snoep). Eveneens kan jarenlang verkeerd eten (chemie) schade aan organen opleveren (mechanisch) en vervolgens veel stress, boosheid, onmacht, verdriet (emotie) veroorzaken.

 

De balans

Onze spieren reageren op elke verstoring, of het nu in de chemie, de psyche (emotie) of de structuur (mechanisch) zit. Daarom kan met behulp van de spiertest zoveel informatie verkregen worden over de energieverstoringen in het lichaam.

Naast het behandelen met acupressuur, meridiaan- of reflexpunten, kan er ook nieuwe balans worden gevonden met behulp van bijvoorbeeld bloesemremedies, edelstenen, essentiële oliën, voedingssupplementen of homeopathische middelen.

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Yoga Therapie, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Workshops, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Kinderyoga, Workshops, Yoga vakanties, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.