Zwangerschapsyoga

De zwangerschap is een bijzondere tijd om naar de geboorte van het kindje toe te groeien. Een reis waarin je lichaam zich elke keer aanpast om je kindje zo goed mogelijk te ondersteunen in zijn/haar ontwikkeling. Daarin is het ook belangrijk dat jij, als aanstaande moeder, je in deze periode ondersteunt en gevoed voelt. Dat je rekening mag houden met je veranderende lichaam, met je emotionele landschap en alle gedachtes die opkomen.

Zwangerschapsyoga is een manier om als aanstaande moeder (en partner) de zwangerschap bewust te beleven, en je/jullie voor te bereiden op de bevalling.

Zo is er voor de moeder aandacht voor:

 • het ondersteunen van haar gezondheid, en de baby door te luisteren naar de signalen van het lichaam;
 • het verstevigen en versoepelen van spieren door middel van Dru Yoga (met aandacht voor het bekken en de bekkenbodem);
 • het dragen van het kind, en welke houdingen hiervoor ondersteunend en verlichtend kunnen werken;
 • het voorbereiden op het verloop van de zwangerschap en de veranderingen in het lichaam;
 • het herkennen van de verschillende fases van de bevalling en hoe hier doorheen te bewegen;
 • het leren van ondersteunende ademhalingstechnieken;
 • het ontdekken van spanning en ontspanning, waarbij je verschillende ontspanningstechnieken aanleert;
 • en natuurlijk het ervaren van een diepe verbondenheid met je kindje.  

Voor de aanstaande vader, partner, vriendin of… zullen we meer de begeleidende en ondersteunende rol gaan onderzoeken tijdens de zwangerschap en de bevalling. Hierdoor kunnen jullie deze tijd samen beleven, en wordt er vroegtijdig een band gebouwd met jullie kindje.

Zo is er hier ruimte voor:

 • het ervaren van massage technieken als hulp tijdens de zwangerschap en bevalling;
 • het leren van ondersteunende ademhalingstechnieken;
 • het leren de verschillende fases van de bevalling te herkennen en hoe hier doorheen te navigeren;
 • en natuurlijk het voelen van een diepe verbinding met je kindje.

De zwangerschapsyoga is een reeks lessen die afgestemd is op jullie. Er is ruimte om invulling te geven aan de wensen die bij jullie spelen.

Data en locatie

We beginnen met de zwangerschapsyoga tussen de 16de en 26ste week van de zwangerschap. Hierbij doorloop je een 6-tal lessen, waarvan 3x met partner en 3x zonder partner. Het is een lessen-reeks die op individuele basis plaatsvindt, zodat het programma naadloos aansluit bij jouw behoeftes.
Je bent hiervoor welkom in mijn praktijk-ruimte in Dedemsvaart.

Tarieven

De zwangserschaps-yoga cursus kost €210.

 

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Yoga Therapie, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Workshops, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.