Dru Meditatie

Bij meditatie beweegt de aandacht naar binnen, op weg naar de rust in jou. Tijdens meditatie ben je in een actief ontspannen staat, dus je bent wel wakker en alert, en toch in rust.

Tijdens de Dru Meditatie sessies wil ik je laten ervaren dat meditatie je helpt om te ontspannen, ongeacht hoe je je voelt. Als je je opgejaagd voelt, word je er kalm van. Voel je je uitgeput, geeft het je nieuwe energie. En als je je zorgen maakt, zorgt het dat je rust ervaart. Je keert naar binnen, naar je eigen wijsheid, naar jouw kracht en de wereld die zich bij jou van binnen afspeelt. Zie het als een  ontdekkingstocht; een tocht die langs jouw emoties en gedachtes zal gaan, waarbij je uitkomt bij het stille punt in jezelf.

Opbouw van een Dru Meditatie sessie

Voordat we gaan mediteren richten we ons op het bewegen van het lichaam. Dat doen we door milde bewegingen te maken, zodat tijdens de meditatie het lichaam ontspannen kan zijn, en je gemakkelijk op weg kan.

Het zitten voor een meditatie komt uitgebreid aan bod, en we gaan verkennen wat voor jou op dit moment de fijnste manier is om te zitten. Zit jij lekker op een stoel, een meditatie-bankje, een kussen of juist liever op de grond. Elke manier is goed, en jij kiest wat voor jou kloppend is op elk moment. Dit zullen we stap voor stap opbouwen, zodat jij jouw ideale zitmanier mag vinden.

Om naar een staat van meditatie te gaan, gaan we bezig met pranayama. Hierbij bevinden we ons in de wereld van de adem, en wat dit voor jou kan doen. Deze ademtechnieken geven ons de controle over onze ademstroom, waarmee we een brug slaan tussen lichaam en geest.

Naast pranayama zijn ook visualisaties van die bruggetjes die helpen om naar binnen te keren. Zo word je bijvoorbeeld in gedachte geleid naar een fijne plek in de natuur, zodat je steeds meer rust ervaart. Zo maken we de opbouw naar meditatie, naar dat moment van de stilte ingaan, heel geleidelijk en toegankelijk zodat iedereen de kracht van meditatie kan ervaren. 

Volgende mogelijkheden voor meditatie:

28 januari 2024 in Dedemsvaart

 

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Yoga Therapie, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Workshops, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.