Dru Yoga

Het verhaal achter Dru yoga

Dru yoga is een zachte, vloeiende vorm van yoga die uitnodigt om te leven vanuit de liefdevolle rust in jezelf. De naam Dru verwijst naar een verhaal uit de Hindoeistische mythologie over een prins die Dhruva heette. Deze jonge prins trok zich na afwijzing van zijn vader terug in het woud om op zoek te gaan naar zijn hemelse vader. Hij nam zich voor om pas terug te keren naar huis als hij gevonden had wat hij zocht.

Na jarenlange trouwe beoefening van yoga en meditatie werd zijn toewijding beloont. Terwijl hij in de boomhouding stond openden de deuren van zijn hart en werd hij gevuld met diepe stilte. Lichaam en geest, verleden, heden, toekomst, alles was verbonden, alles was één. Op dat moment kwam zijn hemelse vader Vishnu. Hij had de jongen gevolgd, en was onder de indruk van zijn toewijding en doorzettingsvermogen. Hij beloonde de jonge prins met een plek aan hemel als de Poolster (Dhruva Nakshantra in het Sanskriet). Die ster die op een vast punt aan de hemel staat, en waar alle sterren omheen bewegen. De jonge Dhruva keerde terug naar zijn koninkrijk, integreerde yoga in zijn leven, en regeerde vanuit zijn eigen stille punt; vanuit innerlijke wijsheid en rust.

In dit verhaal vinden we de kern van Dru Yoga. Deze vorm van yoga nodigt je uit om dat stille punt in jezelf te ontdekken, en vanuit deze stilte in de wereld te staan. Hoe meer we ons hiermee verbinden, hoe meer we de rust en de stilte ervaren in een wereld die constant in beweging is.

Dompel je onder in een Dru Yoga les

In de Dru Yoga les zul je een vast aantal onderdelen tegenkomen die kenmerkend zijn voor deze yoga stroming. Zo beginnen we de les met een activatie op muziek. Ontspannen en vol plezier brengen we het lichaam in beweging. Je zult in de les vaak een Energy Block Release serie tegenkomen. Dit zijn series waarin zachte, vloeiende bewegingen gecombineerd worden met strekkingen. Hierbij blijven alle bewegingen rond en zacht, waardoor energie-blokkades die in je lichaam zitten rustig hun weg naar buiten kunnen vinden.

Ook vind je asana’s, de welbekende klassieke yoga-houdingen. Deze voeren we in vloeiende vorm uit, waarbij we verkennen wat deze houdingen doen in het lichaam, met je gedachten en emoties. Een houding is immers meer dan een beweging. We gaan ervaren hoe de asana’s een brug kunnen zijn naar de stilte die huist in jou.

Je zult ook pranayama-technieken tegenkomen. Hiermee gaan we ontdekken wat de adem voor jou kan doen. We gaan door de lessen heen verschillende technieken ervaren die ons de controle geven over onze ademstroom, en hierdoor een verbinding vormen tussen lichaam en geest.

Af en toe zoeken we ook bewust de stilte op door middel van een meditatie. We brengen onszelf naar een staat van actieve rust, waarin je wakker en alert bent, en de kalmte in jezelf mag waarnemen.

De les ronden we af met een diepe ontspanning. Dit is het moment in de les waar je lichaam en geest tot rust komen. Alle opgedane ervaringen vinden hun weg naar binnen, en geven we hiermee de mogelijkheid om te landen. Zodat we ons herinneren dat ons innerlijk licht, de bron van ons geluk, binnen in ons huist. Je rust uit, en laadt weer op, om vervolgens energiek jouw dag te vervolgen. 

 

Les-aanbod

Wekelijks verzorg ik Dru Yoga lessen in Dedemsvaart en Zuidwolde. Ik werk met gemengde, volwassen groepen.

Maandag:  19.00 uur en 20.10 uur – Het Kompas in Dedemsvaart

Donderdag:  9.00 uur en 10.10 uur – Het Wheemhuus in Zuidwolde

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Yoga Therapie, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Workshops, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.