Dru Yoga

Wat is Dru?

Het woord Dru in de Dru Yoga verwijst naar Dhruva, een prins uit de hindoeïstische mythologie die door de god Vishnu werd vereerd met het eeuwige verblijf op de poolster (Dhruva Nakshatra in het Sanskriet). Het verhaal van Dhruva’s leven wordt vaak verteld aan kinderen als voorbeeld van doorzettingsvermogen, devotie, standvastigheid en vrijheid.

In de Dru Yoga komt de betekenis van Dhruva terug als stilte en onveranderlijk, als de poolster die op een vast punt aan de hemel staat en waaromheen alle andere sterren zich bewegen. Dit symboliseert het vinden van een stille plek in onszelf. Hoe meer we in contact komen met dit stille punt, hoe meer we zelf ook rust en stilte ervaren, wat er ook om ons heen gebeurt.

 

Hoe werkt Dru Yoga?

Dru Yoga is een methode die een volledige integratie van yoga, gezondheid en innerlijke kracht tot stand brengt. Dru Yoga bestaat uit de volgende 6 onderdelen:

 

1) Activering van het lichaam

 

2) Energy Block Release series

In deze series worden zachte vloeiende bewegingen gecombineerd met strekkingen. Spieren en gewrichten worden in de Dru Yoga nooit helemaal gestrekt, alle bewegingen en houdingen zijn rond en zacht, zodat de energiestroom niet wordt onderbroken. Dit maakt dat het lichaam energie blokkades makkelijker los kan laten.

 

3) Mudra’s

Dit zijn houdingen van het lichaam die invloed hebben op de lichaams- energieën. In de meeste gevallen worden handen en vingers in een bepaalde positie gehouden, maar het hele lichaam kan deel uitmaken van een mudra.

 

4) Asana’s

ook wel yoga houdingen genoemd, zijn meer dan lichamelijke oefeningen.

  • geven soepelheid aan rug en gewrichten
  • versterken spieren, klieren en interne organen
  • vergroten de energiestroom in het lichaam
  • verbeteren lichaam en gezondheid
  • verbeteren de bloedsomloop
  • verhogen de stofwisseling in je lichaam
  • kunnen pijn verlichten

 

5) Pranayama

Met pranayama wordt het beoefenen van de beheersing van de ademhaling bedoeld. Fysiek wordt er meer zuurstof in het bloed gebracht, waardoor er ook meer zuurstof naar de hersenen wordt aangevoerd. Verder geeft het beoefenen van pranayama het lichaam nieuwe vitaliteit, brengt het gevoelens tot rust en zorgt het voor een heldere geest.

 

6) Diepe ontspanning

Dit is een effectieve spierontspannende techniek die alle delen van het fysieke lichaam ontspannen. Ook de geest kan tijdens de diepe ontspanning tot rust komen. Door middel van spirituele ontspanning ga je je realiseren dat alle geluk van binnen uit komt. De diepe ontspanningstechnieken helpen ons de innerlijke verbinding tot stand te brengen en de obstakels te overbruggen die ons nog scheiden van ons Zelf.

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Yoga Therapie, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Workshops, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Kinderyoga, Workshops, Yoga vakanties, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.