Over mij

Wat fijn dat je er bent, ik ben Hanny Nieuwenkamp. Vrolijk, hartelijk, goedlachs, en met een open hart sta ik in de wereld. Met beide voeten op de grond, en in sterke verbinding met mijn intuïtie. Door mijn eigen leven heen hebben zich allerlei levenslessen aangediend. Als kleine meid heel vrij en open in de wereld, gevoelig voor wat er om me heen gebeurde. Ik voelde aan wat anderen voelden, en kon zo horen wat er niet gezegd werd. Hierdoor kon ik verbinding maken op een dieper niveau, net of ik door de maskers van anderen heen kon kijken. Dit was natuurlijk niet altijd even leuk voor de mensen die de maskers graag op wilden houden.

Zo kwam het, toen in 1990 grote veranderingen in m’n leven kwamen, dat ik op zoek ging naar de zin van het leven. Waarom zijn we hier? Waarom doen we wat we doen? Welke geheimen draagt het leven met zich mee? Ik kwam in contact met intuïtieve ontwikkelingen, en zo kwamen Touch for Health en Kinesiologie op mijn pad. Ik ontdekte de kracht van ons onderbewustzijn. Dat het lichaam zelf het verhaal vertelt waar het in balans en in onbalans is. Dit raakte me zo, omdat er vaak geen woorden zijn, maar wel een verhaal is wat verteld wil worden. Ik besloot om een veelvoud aan opleidingen te doen en mijn diploma’s te halen zodat ik hiermee mensen verder mag helpen op hun weg.

Mijn reis ging verder, en zo kwam ook Dru Yoga op mijn weg. Ik kwam het tegen in een documentaire, en volgde verschillende workshops, en al gauw werd het een roep van binnenuit, “ik moet de docenten-opleiding gaan doen”. De Energy Block Release series, de ademhalingsoefeningen, de ontspanning en meditatie brachten me bij mijn stille punt, mijn hart, waar Dru voor staat.

Omdat ik op mijn zeventiende al les gaf in gymnastiek en turnen was het een logisch gevolg dat ik al gauw Dru Yoga lessen ging geven. Inmiddels ben ik al weer jaren gediplomeerd Dru Yoga en Meditatie docent. Ook ben ik docent zwangerschapsyoga en hormoonyoga. Met veel plezier en toewijding wil ik mensen laten ervaren wat de kracht van yoga is. Dat die kracht, en innerlijke rust van binnen zit, en dat de bewegingen, de adem en alle andere tools als een brug zijn, die je leiden naar jouzelf, naar jouw stiltepunt, naar jouw hart.   

Eén van m’n grote liefdes is het maken van kunst. Ik hou van het creatieproces, van ontdekken wat het materiaal doet, en welke vorm het wil worden. In vrijheid en wijdsheid laat ik ontstaan wat er van binnen zitten. Ik maak op dit moment veel abstracte sculpturen waar beweging in zit, mijn beweging van binnen naar buiten. Zodat ook jij mag ontdekken wat het voor jou betekend en wat er in jou bewogen wordt

Kortom, met alles wat ik doe wil ik je uitnodigen om de ontdekkingstocht van het leven te beleven, en ik wandel graag een stukje met je mee.      

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Yoga Therapie, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Workshops, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.