Touch for Health en Kinesiologie

Bij Touch for Health en kinesiologie laten we het lichaam aan het woord. Hoe werkt dat? Door je leven heen maak je van alles mee. Al die ervaringen en gebeurtenissen slaan we op in het lichaam; niet alleen wat er fysiek gebeurt, maar ook wat het mentaal, emotioneel en energetisch met je doet. Het kan zijn dat er iets voorvalt waar je op dat moment niet mee kunt omgaan. Dat het te zwaar, te groot, of te impactvol is om op dat moment te ervaren.

Op zo’n moment parkeren we wat het met ons doet. Die geparkeerde gebeurtenissen kunnen zich vastzetten in het lichaam en blokkades geven. Je merkt bijvoorbeeld dat je niet lekker in je vel zit, of op bepaalde gebieden in je leven moeite hebt om te voelen, of jezelf te zijn. Die blokkades gaan we opsporen en verlichten.

Door middel van spiertesten in combinatie met korte, gerichte vragen leggen we verbinding met ons onderbewustzijn. Als we spreken worden de antwoorden beïnvloed door wat je denkt, of hoe je wil overkomen. Daarom gebruiken we hier de spier als objectief communicatie-kanaal en laten we het lichaam zelf spreken. De spier antwoordt op de vragen door zwak te worden of sterk te blijven. Dat komt omdat de spieren reageren op elke verstoring in het lichaam.

Of er nu een onbalans is op fysiek, emotioneel of energetisch vlak is. Op deze wijze verzamelen we puzzelstukjes die uiteindelijk met elkaar een beeld vormen van het hoe en waarom van de klacht. We kijken naar het heden, en ook naar het verleden, immers het lichaam houdt de geparkeerde negatieve ervaringen vast totdat ze wel ervaren kunnen worden.

Als het verhaal wat het lichaam vertelt duidelijk is, gaan we verder met de spiertesten. Dit keer om uit te vinden wat de beste manier is om je weer in balans te brengen, en hoe het zelfhelend vermogen van het lichaam het beste gestimuleerd kan worden. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld acupressuur, meridiaan-of reflexpunten, bloesemremedies, edelstenen, essentiële oliën, voedingssupplementen of homeopathische middelen. Jouw lijf weet wat het nodig heeft om de balans weer te herstellen.

Voor wie is Touch for Health en kinesiologie geschikt?

Touch for Health en kinesiologie is geschikt voor jong en oud. Voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn/haar lichamelijke en/of geestelijke klachten. Op zoek naar wat die klachten veroorzaakt, of veroorzaakt heeft, en hoe de balans weer hersteld kan worden.

Een herstelde balans maakt dat iemand zich al beter voelt, ook al is het medisch gezien nog ziek. Neem bijvoorbeeld iemand met suikerziekte, dit kan niet genezen worden door kinesiologie, maar wel geholpen worden om zich, ondanks zijn ziekte, beter en energieker te voelen.

 

Touch for Health en kinesiologie als helpende hand

 

Touch for Health en kinesiologie kan ondersteund zijn bij:

 • allergieën en intoleranties
 • hypo- en hyperglycaemie
 • vermoeidheid, burnout
 • onbegrepen en/of vage klachten
 • stress
 • emotionele blokkades
 • dyslexie, dyscalculie en andere leer-concentratie problemen
 • gedragsproblemen, bv. ADHD en hyperactiviteit
 • (chronische) pijnklachten
 • whiplash
 • “niet lekker in je vel zitten”
 • traumatische ervaringen
 • angsten, bijv. faalangst
 • opvoedingsproblemen
 • relatieproblemen

Het kan preventief gebruikt worden om klachen of het toenemen van klachten te voorkomen.

Afspraak en locatie

Een sessie kan op afspraak ingepland worden. Goed om te weten is dat de spiertesten zowel staand als liggend uitgevoerd kunnen worden. Hiervoor is het fijn als je gemakkelijk zittende kleding draagt (uitkleden is niet nodig). Een behandeling duurt ongeveer een uur. Soms moet hiervan worden afgeweken om de behandeling goed af te ronden. Je bent hiervoor welkom in mijn praktijk-ruimte in Dedemsvaart.

Ik werk voor de mens, dat betekent dat jij en jouw keuzes centraal staan. Ik werk doelgericht op de klachten die zich aandienen, en doe dat per sessie. Geen trajecten, geen verplichtingen; jij bepaalt of je met de behandelingen verder wil. Ik adviseer over het algemeen drie behandelingen, mocht je daarna geen verbetering merken, is het verstandig je weg elders te vervolgen.

Tarieven

Een behandeling kost €35 per half uur, €70 per uur, tot een maximum van €100 bij anderhalf uur.

Bij verzuimde afspraken wordt €50 in rekening gebracht. Bij iedere afspraak ontvang je vooraf een rekening. Mocht bij verhindering tenminste 24 uur (ofwel één werkdag) van te voren afgezegd worden, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

Praktijk voor bewustwording en groei is gevestigd in Dedemsvaart, Overijssel nabij Drenthe. Een goede keus als het gaat om Touch for Health, Kinesiologie, Quantum Touch, Yoga, Dru Yoga, Yoga Therapie, Meditatie, Bedrijfsyoga, Ontspanning, Bewustwording, Beweging, Hormoon yoga, Woordblind, Onzekerheid, Gedragsproblemen, Stress, Trauma's, Balans, Spiertesten, Allergien, Emotionele blokkades, Concentratie problemen, Angsten, Pijnklachten, Dyslexie, Hyperactief, Mudra's, Diepe ontspanning, Pranayama, Leer problemen, Samen bevallen, Zwangerschapsyoga, Workshops, Werken vanuit het hart, Vrede. Hanny Nieuwenkamp geeft cursussen in Dedemsvaart, Hoogeveen, Zuidwolde en in heel Nederland op aanvraag.